• Resonantie absorbers

 • Eigenschappen:

  • aluminium basismateriaal
  • asymmetrische opbouw
  • absorberende constructie
  • hybride samenstelling
  • antislip isolatie
  • goede anti-resonantie eigenschappen
  • verouderingsarm
  • voorkomt dynamiek- en signaalverlies
  • grote bandbreedte
  • geeft een meer open geluidsbeeld
  • èn zeer “muzikaal” resultaat
  • geleverd per set van 4

  Lentus Audio onderkent het belang van goede, duurzame accessoires en aansluitingen in audio elektronica wel degelijk. Kabels tussen diverse componenten moeten dan ook verouderingsarm zijn en geen of minimale signaal- en dynamiekverliezen veroorzaken. Naast het befaamde vM Silver Cable pakket en de jarenlange ervaring met het verminderen/voorkomen van resonantie in onder andere onze cd spelers en loopwerken, is daarom de Resonance Absorber ontwikkeld.
  De kern van deze resonantie dempende voeten bestaat uit een aluminium matrix-constructie, gesandwiched tussen twee verschillende aluminium lagen, via een thermoplastisch polymeer verbonden ter verhoging van de demping en stabiliteit. De ring dempt de energie van de resonanties en zorgt mede voor een grote bandbreedte, waardoor effectiviteit en lineairiteit over de gehele audioband. Dit voorkomt de veelvoorkomende kleuring zoals bekend bij de meeste andere voeten.
  Het is juist deze combinatie in hun vorm, afmetingen èn uitgekiende hybride verhouding, die met elkaar het eindresultaat maken.
  Deze betaalbare audioverbeteraar wordt verkocht onder de naam vM RA4 en geleverd per set van vier stuks in zwarte uitvoering.
  De mate van verbetering is vanzelfsprekend mede afhankelijk van de kwaliteit van de audioset, de ondergrond c.q. het gebruikte audiomeubel, maar muzikaal resultaat gegarandeerd. Plaats de witte zijde, voorzien van antislipdemping, onder en begin bij de bron.

  Specificaties:
  Resonance Absorbers RA4 set per 4 Ø 50 × 11 mm

  Meer informatie over onze resonantie absorbers kunt u hier vinden


 • Recensie

 • *Woensdag 16 januari waren de leden van de VMAC te gast op de nieuwjaarsreceptie van Audioart, de fabrikant van de mooi klinkende en goed uitziende Van Medevoort high-end audioapparatuur.
  Eerst werden de ervaringen van de bestuursleden met de vM RA4 voetjes in de groep besproken. De ervaringen waren unaniem positief. Maar al snel bleek dat het grootste verschil te horen was als de voetjes onder een SACD of CD speler waren geplaatst. Onder de andere apparatuur was er wel effect maar minder. Althans dat was aanvankelijk de conclusie van het VMAC bestuur. De bestuurders hadden echter maar één set voetjes tot hun beschikking en moesten dus eerst de voetjes onder het ene apparaat en daarna onder een ander apparaat uittesten. Hierdoor konden zij niet uittesten wat het effect was als de voetjes onder meerdere apparaten tegelijk zouden worden toegepast.
  Dat kon gelukkig in de studio van Van Medevoort wel worden getest. Daarom werd de groep in tweeën gedeeld.

  De eerste groep ging met Jannes mee en kreeg alvast de nieuwe VMAC website, die nog onder constructie is, te zien. Jannes vertelde enthousiast over hetgeen hij al geregeld had en liet dat ook aan de leden zien. Daarnaast gaf hij nog een beknopte uitleg over wat hij nog van plan was. De uitleg was duidelijk en klonk het bestuur in ieder geval als muziek in de oren, omdat we straks echt op een leuke en eenvoudige manier met onze leden kunnen communiceren.

  Lichtvoetig
  Terwijl de ene groep zich in de website verdiepte werden in de luisterruimte de voetjes getest. VMAC secretaris Marcel en Ad van Medevoort hadden een track uit gezocht van de CD “Accoustic Life” van Nils Lofgren. Marcel liet de track eerst zonder voetjes onder de CD speler horen en daarna plaatste hij de voetjes eronder en speelde Ad dezelfde track nog een keer. Iedereen hoorde het verschil, dat overigens duidelijk waarneembaarwas. Het effect van de voetjes zorgde duidelijk voor meer lucht rond de instrumenten, een beter en strakker laag en een veel rustiger totaal geluidsbeeld.

  Daarna was de DA convertor aan de beurt. En omdat er nu wel de speciale voetjes onder de CD speler bleven staan, was er wel een verschil te horen. Kennelijk hoort men het verschil van de voetjes onder andere apparaten een stuk beter als de pootjes eerst onder het, door de draaiende CD, meest resonerende
  audioapparaat worden geplaatst. Daarna werden de “wondervoetjes” onder de versterkers geplaatst; ook dat had effect.

  Maar het grootste effect was te horen bij de (SA)CD speler!