• Test vM MA350 in HVT juni 2009

  Geplaatst op 11-07-2009 om 13:31

  Dit artikel verscheen in het laatste nummer van HiFi Video Test en is geschreven door redacteur Jaap Veenstra. Hij was dermate enthousiast over de muzikale kwaliteiten, dat de versterker direct in zijn referentieset is opgenomen.

  Jaap heeft voor deze test van de MA350 versterker gebruik gemaakt van onze Solo en Duo luidsprekers …


  Hear Forum 23 mei 2009 Bussum

  Geplaatst op 28-05-2009 om 14:38

  Zaterdag 23 mei heeft Lentus Audio, samen met 3 andere Nederlandse luidspreker fabrikanten, aan de leden van het Hear.nl Forum kunnen laten zien waartoe we in staat zijn. We hadden een set Duo’s meegenomen welke geheel in de “rubberen” uitvoering waren gespoten. Standaard zijn alleen de voeten hiermee voorzien. Ondanks dat deze de goedkoopste van het stel waren, scoorde deze op punten erg goed. Volgens sommigen zelfs het beste. Met name de breedte-, hoogte- en diepte afbeelding waren zeer goed. De Duo’s lieten feilloos het verschil horen tussen de gebruikte CD speler en een kostbare draaitafel met dito element.

  Het is altijd lastig om in een onbekende zaal (lees akoestiek) en met onbekende elektronica (lees apparatuur) een demo te geven. Zo ook deze zaterdag. Het eerste half uur herkende we onze eigen luidsprekers niet. Nadat de apparatuur op temperatuur kwam werd het gelukkig een stuk beter. En of deze apparatuur nieuw uit doos kwam of al langer was ingespeeld is ons niet bekend (vergeten te vragen). Wat opviel is dat alle 4 de luidsprekers vrij harde s-klanken lieten horen met stemmen. Op zich opmerkelijk, gezien het verschil (2x textiel dome, 1x keramisch inverted-dome en 1x bandje) van de gebruikte (hoge tonen)units, die ook nog niet de minste in hun soort zijn. Dat kan bijna niet meer aan de 4 luidsprekers liggen. Dat lieten ze met vinyl (en de dure draaitafel, arm, element combi) dan ook duidelijk horen. Ook de Vanderveen UL40-S2 buizenversterker i.c.m. een (zwaar gemodificeerde) Philips CD160 klonken erg muzikaal op de andere luidsprekers.

  Velen hadden hun twijfels bij de akoestiek. Wij denken dat deze helemaal niet zo verkeerd is. Wel vreemd dat het laag zo beïnvloed werd door de plaatsing. De DSS gaf rechts overdreven veel laag, terwijl dat links niet het geval was. We hebben de ruimte gemeten (10m x 10m x 3.50m (geschat)) en doorgerekend. De frequenties die door de ruimte het meest versterkt (Axial Room Modes) worden zijn 17,2Hz (lengte, breedte), 49,1Hz (hoogte), 34,4Hz (Lengte, breedte), 51,6 (lengte, breedte), 68,8 (lengte, breedte). Hierbij zie je dat de 49Hz en 51Hz erg dicht bij elkaar liggen en elkaar versterken. Ook die 34Hz kan van invloed zijn geweest, omdat de bass-reflex afstemming vaak rond deze frequentie ligt.

  Advies is om de volgende keer luidsprekers symmetrisch in de zaal op te stellen. Verder is het verstandig de niet gebruikte luidsprekers buiten de ruimte te plaatsten. Voor zover dit mogelijk is, want er hingen er ook aan de muur.

  Al met al was het een leuke dag en we zijn zeker niet ontevreden over de uitkomst! Ga voor het complete verslag naar het Hear Forum.


  Diverse occasions toegevoegd

  Geplaatst op 29-10-2008 om 12:59

  Diverse occasions toegevoegd, waaronder een Rotel RCD990 en Sony SCD-555ES. Beide apparaten zijn vakkundig gemodificeerd.

  Kijk voor het volledige overzicht op onze winkel pagina …


  Recensie Solo in de Home Entertainment Today (HET)

  Geplaatst op 28-10-2008 om 12:39

  In de HET 5, 2008 – okt/nov is op pagina 39, met als kop “EENZAAM AAN DE TOP”, een artikel te lezen over de kleinste Solo.

  Conclusie Solo:
  Lentus Audio zet met de Solo een prachtig product in de markt. Het merk mag dan nog niet veel bekendheid genieten, het kan met gemak meekomen met de grote jongens. De Solo weet een prachtige balans te vinden tussen neutraliteit en karakter. Wat met name opvalt, is dat de luidspreker een prachtig fundament weet neer te zetten en dat er – ondanks de uitzonderlijke detailproductie – nooit luistermoeheid optreed.

  Beoordeling 4,5 van de 5 sterren!

  Hier nog meer informatie van de Solo op HET.

  De Solo is getest met een door ons geleverde van Medevoort MA350 versterker. Deze versterker is ook besproken. Dit artikel is terug te vinden op pagina 38.

  Conclusie MA350:
  De MA350 laat horen dat er prachtige spullen op Nederlandse bodem worden gemaakt. De versterker is uitermate krachtig en doet de muziek alle eer aan. Een zeer opvallende eigenschap is de precisie en neutraliteit waarmee de klasse-A versterkermodules te werk gaan. Daardoor lijkt het alsof er helemaal niets meer tussen de artiest en de luisteraar in staat.

  Beoordeling 5 van de 5 sterren!

  Voor meer informatie over de vM MA350 kunt u op onze apparatuur pagina kijken …