• Signaalkabels

 • Lentus Audio onderkent het belang van goede, duurzame verbindingen en aansluitingen in de van Medevoort apparatuur wel degelijk. Zij gebruiken hiervoor al jarenlang, met veel succes, zilvercomponenten in de signaalweg. Niet alleen verzilverd draad (vM Silver Wire), maar ook zilver in contactverbindingen, condensatoren, schakelaars, soldeertin etc. Als het materiaal zilver, audiofiel gezien, het beste is voor intern voeding- en signaaltransport, dan is het natuurlijk ook uitermate geschikt als audiokabel voor extern transport. De kern bestaat uit absoluut zuurstofvrij koper (OFC) met een extreem hoge zuiverheidsgraad. Hierop is via een elektrolytisch proces een zilverlaag aangebracht. Het zijn juist deze twee elementen in hun hoge zuiverheid èn uitgekiende hybride verhouding, die met elkaar het beste kernmateriaal maken. De mantel bestaat uit Teflon: de beste isolatie rond de draadkern die er bestaat.
  Lentus Audio heeft voor u een overzichtelijk en betaalbaar audiokabelpakket, dat verkocht wordt onder de naam vM Silver Cable en geleverd in diverse uitvoeringen, constructies en lengten.

  Naast het befaamde vM Silver Cable pakket is een signaalkabel ontwikkeld met een zeer gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. De kern bestaat uit zuurstofvrij koper (OFC) met een hoge zuiverheidsgraad. Hierop is via een elektrolytisch proces een tinlaag aangebracht ter verhoging van de stabiliteit. Het zijn juist deze twee elementen in hun hoge zuiverheid èn uitgekiende hybride verhouding, die met elkaar het kernmateriaal maken. De mantel bestaat uit PVC: de meest soepele isolatie rond de draadkern die er bestaat.
  Dit betaalbare audiokabelpakket wordt verkocht onder de naam vM Audio Cable en geleverd in diverse uitvoeringen en lengten.

  Meer informatie over onze signaalkabels kunt u hier vinden


 • Recensie

 • Recensie van de SC QS-75 analoge interlink in Quality Silver door Jaap Veenstra van Alpha Audio

  Van Medevoort gelooft in zilver. Dat wordt overduidelijk als u de producten uit Maarssen open schroeft. In alle componenten van Van Medevoort vindt u het hoogwaardige silver wire. Ook deze interlinks van Van Medevoort zijn opgebouwd uit dit zilver. Bij de externe verbindingen is echter gekozen voor een fusie van OFC koper en zilver. Door een elektrolytisch proces wordt het zilver op het koper aangebracht. Dit proces wordt al bij de SC2S toegepast. Bij deze reference-kabel is hetzelfde gedaan, maar meer zorg…en dat is te horen.

  Het geluid

  De van Medevoort SC QS kabels zijn heerlijk mild, rustig en strak. Ze beschikken overduidelijk over een enorme bandbreedte wat de kabels makkelijk inpasbaar maakt in geavanceerde hifisets. Niet zo vreemd als u bedenkt dat deze kabel voor de Q-serie van Van Medevoort is bedoeld.
  Qua detail staan de kabels in het midden van het marktsegment. Ze zijn niet beter dan de concurrenten, maar staan ook zeker niet aan de onderkant van het lijstje. Met het grootste gemak worden de microdetails van de dac aan de voorversterker doorgegeven en van de voorversterker weer aan de Alpha 10-power. Anderhalve meter QS kabel en zo goed als geen verlies te bemerken!

  Het hoog

  De QS kabel van Van Medevoort doet mild aan. Geen scherpe randjes in het hoog. Gewoon een lekker fris hoog dat zorgt voor een mooie luchtige stemreproductie. Door het milde, maar frisse hoog, is een lange luistersessie geen enkel probleem. Ook het draaien op hoog volume wordt met behulp van de SC QS een lust voor de oren. Als Molokko wat harder gedraaid wordt, valt onmiddellijk op dat de scherpte achterwege blijft, zelfs in het zeer hoge spectrum. De hihats in Molokko’s ‘Forever More’ blijven mild, maar zijn zeer goed te onderscheiden. En dat is bij de Viper een ander verhaal. Deze kabel kan de neiging krijgen scherp aan te doen als het volume flink opgehoogd wordt.

  Het midden

  Het middengebied van deze kabel is heerlijk rond. Geen scherpe randjes, zelfs niet bij het afspelen van rockmuziek. Muse’s Absolution klinkt heerlijk energiek en heeft flink wat ‘drive’. De gitaren klinken zeer natuurgetrouw en de distortion blijft ten alle tijden heerlijk rauw klinken en vervalt niet in een gerommel als de drukte in de muziek toeneemt.
  Naast dit alles valt op dat de karakteristieken van Matt’s stem goed zijn te horen door de SC QS. Wat opvalt bij de QS-kabel is dat het midden naadloos aansluit bij het hoog en het laag. Dit maakt dat de kabel zeer compleet aandoet. Dit is een heel ander verhaal bij de SC4S die qua bandbreedte duidelijk de QS zijn meerdere moet noemen op dit gebied.

  Het laag

  Dit is een zeer krachtig gedeelte van de QS-kabel. Het laag is ongelooflijk strak en gecontroleerd. Ook hier steekt de QS met kop en schouders boven zijn kleine broertje, de *SC4S, uit. De Infinity’s hebben nog wel eens de neiging om ‘uit te glijden’ in het laag. Nu kan dit afgeschoven worden op een te zwakke versterker, maar dat kan met de 10P van Arcam niet gezegd worden. Met de MIT was de bovenstaande zwakte van de Infinity omiddellijk merkbaar bij cd’s als ‘Beautiful Freak’ van Eels. De QS houdt alles echter zonder problemen in het gareel. Prachtig strak, mooie definitie en genoeg kracht.

  Beeld

  Ook hier toont de QS zijn natuurgetrouwe karakter. De focus is prima en stemmen worden prachtig geplaatst. Zowel in de breedte als in de hoogte. In de diepte kan de QS in vergelijking met een Viper of MIT klein lijken. Schijn kan echter bedriegen. De concurrenten passen vaak een truukje toe waardoor het beeld groter lijkt dan dat het is. Dit truukje zorgt echter voor een alineair frequentieverloop en dat is goed te horen bij natuurlijke instrumenten, omdat het hoog los van het midden lijkt te staan. Er lijkt dus sprake te zijn van een klein ‘gaatje’ in de kabel als u hem vergelijkt met een QS. Speelt u dus veel klassiek, akoestische muziek of liveconcerten, dan zult u verbaasd zijn als u een QS aansluit. De QS plaatst het ‘podium’ keurig in perspectief. Het beeld strekt mooi buiten de luidsprekers en wordt kamerbreed geprojecteerd.

  Conclusie

  De SC QS-75 past precies binnen de filosofie van Audioart. De kabel is goed inpasbaar in vele (high-end) audiosets, omdat er zo goed als geen kleuring aanwezig is. Daarnaast beschikt de kabel over een enorme bandbreedte en dat kan natuurlijk alleen maar als een groot voordeel beschouwd worden.

  Houdt u van een rustig, mild, gedefinieerd hoog, een gedetailleerd middengebied en een ongelooflijk strak laag dan past deze natuurlijk klinkende kabel die muziek binnen perspectief plaatst bij u!

  Waardering

  Hoog 9
  Midden 9
  Laag 9.5
  Detail 9
  Beeld 9

  Prijs/kwaliteit: 8.5